Μέλη

Το ΚΙΕ καλωσορίζει ως μέλη όλους όσους ενδιαφέρονται για την πλούσια κληρονομιά της Ελλάδας. Αιτήσεις για ατομική συμμετοχή είναι ευπρόσδεκτες από όποιον επιθυμεί να υποστηρίξει την αποστολή και τους στόχους του Ινστιτούτου ή που θα ήθελαν να επωφεληθούν από τη χρήση των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων του ΚΙΕ. Ειδικότερα, Καναδοί που σπουδάζουν οποιαδήποτε πτυχή του ελληνικού κόσμου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση. Η συμμετοχή είναι επωφελής για οποιονδήποτε εμπλέκεται στις ελληνικές σπουδές αλλά έχει ιδιαίτερη αξία για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν και να διεξάγουν έρευνα στην Ελλάδα.

Όσοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και για το έργο του Ινστιτούτου, τους ενθαρρύνουμε να συμμετάσχουν ως Φίλοι του ΚΙΕ, είτε στην Ελλάδα είτε στον Καναδά, βοηθώντας έτσι το έργο του Ινστιτούτου.

Καναδικά ιδρύματα μπορούν επίσης να γίνουν μέλη του ΚΙΕ. Η συμμετοχή ιδρυμάτων δεν έχει οφέλη μόνο για τους καθηγητές και τους φοιτητές αλλά επιτρέπει και στο εκάστοτε ίδρυμα να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της κατεύθυνσης του Ινστιτούτου.

 

Ελληνικά

Τύποι Συμμετοχές

Το Ινστιτούτο έχει τρεις κατηγορίες ιδρυματικών μελών. Η κάθε κατηγορία παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα για το ίδρυμα καθώς και για τους καθηγητές και φοιτητές του. Ειδικότερα, η υψηλότερη κατηγορία - Κατηγορία Α - επιτρέπει στο ίδρυμα να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής κατεύθυνσης, των στόχων και της πολιτικής του ΚΙΕ, μέσω ενός εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου.

Σήμερα, δεκαοχτώ εκπαιδευτικά ιδρύματα από τον Καναδά είναι μέλη του Καναδικό Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

 

Ιδρυματικά Μέλη του ΚΙΕ

Κατηγορία Α ($750)

University of Alberta: Τμήμα Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών
University of British Columbia: Τμήμα Κλασικών, Μεσανατολικών και Θρησκευτικών Σπουδών
Brock University: Τμήμα Κλασικών Σπουδών
University of Calgary: Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Θρησκεία
Dalhousie University: Τμήμα Κλασικών Σπουδών
University of Manitoba: Τμήμα Κλασικών Σπουδών
McMaster University: Τμήμα Κλασικών Σπουδών
McGill University: Τμήμα Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών
University of Montreal: Κέντρο Κλασικών Σπουδών
University of New Brunswick: Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών
University of Ottawa: Τμήμα Κλασικών και Θρησκευτικών Σπουδών
Simon Fraser University: Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου Κέντρο Ελληνικών Σπουδών
University of Toronto: Τμήμα Κλασικών Σπουδών και το Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης
University of Victoria: Τμήμα Ελληνικών και Ρωμαϊκών Σπουδών
University of Waterloo: Τμήμα Κλασικών Σπουδών και το Τμήμα Ανθρωπολογίας
Western University: Τμήμα Κλασικών Σπουδών
Wilfrid Laurier University: Τμήμα Αρχαιολογίας και Κλασικών Σπουδών
York University: Αρχική σελίδα
Classical Association of Canada: Αρχική σελίδα
Embassy of Canada to Greece: Αρχική σελίδα

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του ΚΙΕ, Δρα Angus Smith.

Για να γίνετε μέλος του Ινστιτούτου, θα πρέπει κανονικά οι σπουδές σας να σχετίζονται με τον ελληνικό κόσμο, σε τουλάχιστον προπτυχιακό επίπεδο. Τα μέλη του Ινστιτούτου περιλαμβάνουν τους Υποτρόφους και φοιτητές που ασκούν την πρακτική τους, καθηγητές και φοιτητές από ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μουσείων και άλλων παρόμοιων οργανισμών, και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Καναδά. Το Ινστιτούτο δύναται επίσης να εγκρίνει αιτήσεις από bona fide ανεξάρτητους συγγραφείς, καλλιτέχνες και ερευνητές.

Η συμμετοχή στο ΚΙΕ ως μέλος αποτελεί προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να κάνουν αίτηση μέσω του Ινστιτούτου για άδειες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Είναι επίσης προϋπόθεση για συμμετοχή σε προγράμματα εργασίας πεδίου που τελούν υπό την αιγίδα του ΚΙΕ.

Τα οφέλη και τα προνόμια των μελών περιλαμβάνουν την παραλαβή του εξαμηνιαίου Δελτίου του Ινστιτούτου, προσκλήσεις για εκδηλώσεις του Ινστιτούτου στην Ελλάδα και τον Καναδά, καθώς και το δικαίωμα ψήφου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ινστιτούτου. Τα μέλη που επισκέπτονται την Ελλάδα επωφελούνται από την απόκτηση κάρτας ελευθέρας εισόδου σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, έχουν έκπτωση για διαμονή στον ξενώνα του Ινστιτούτου καθώς και το δικαίωμα χρήσης της βιβλιοθήκης του ΚΙΕ και των άλλων ξένων σχολών στην Αθήνα.

To join the Institute, please register as a User and fill in an online application. To renew your Membership, please visit the online Store and update the information as necessary.

Annual Membership Fees

Student: $27 (or $21*)
Senior: $27
Regular: $42 (or $32*)
Sustaining: $75
Fellow: $100
Patron: $500
Benefactor: $1,000
Lifetime Benefactor: $10,000
(* Applies to students and faculty at Category A and B Institutional Members of the Institute only.)

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμματέα Μελών του ΚΙΕ, Lana Radloff.

 

Σημείωση: IΑν χρειάζεστε επίσης την κάρτα ελευθέρας εισόδου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις και το έντυπο της αίτησης εδώ.

Σύλλογος Φίλων του Καναδικού Ινστιτούτου Αθηνών ιδρύθηκε το 1989. Οι Σύλλογοι στην Οτάβα και το Τορόντο ιδρύθηκαν το 2006 και το 2007 αντίστοιχα.

Οι Φίλοι προσφέρουν απαραίτητη υποστήριξη στο Ινστιτούτο. Διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες ώστε να κάνουν γνωστό το έργο του Ινστιτούτου στο ευρύτερο κοινό, όπως διαλέξεις, εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία κλπ. Οι προσπάθειες άντλησης κεφαλαίων από τους Φίλους στην Αθήνα βοήθησαν το Ινστιτούτο να αγοράσει το πρώτο του διαμέρισμα στην Αθήνα.

Μια ετήσια συνδρομή προσφέρει πρόσκληση σε μια σειρά εκδηλώσεων και διαλέξεων ειδικά οργανωμένες για τους Φίλους. Παράλληλα θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου μέσω του εξαμηνιαίου Δελτίου.

To become a Friend of the Institute, please register as a User and fill in an online application. To renew your Membership, please visit the online Store and update the information as necessary.