Βιβλιοθήκη και Αρχείο

Βιβλιοθήκη

 

Το Καναδικό Ινστιτούτο διαθέτει μία βιβλιοθήκη 6.000 τίτλων, η οποία εξειδικεύεται στην ανθρωπολογία, την αρχαιολογία, το περιβάλλον, την ιστορία και τη λογοτεχνία της Μεσογείου (με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα). Οι τίτλοι είναι καταχωρημένοι σύμφωνα με το σύστημα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Η βιβλιοθήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μέλη του ΚΙΕ και των άλλων Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών/Ινστιτούτων στην Αθήνα, με τη προσκόμιση μιας ισχύουσας κάρτας μέλους. Έλληνες ερευνητές και φοιτητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη, ενώ στα μέλη του ΚΙΕ χορηγούνται δικαιώματα ανάγνωσης στις βιβλιοθήκες όλων των ελληνικών και ξένων αρχαιολογικών ιδρυμάτων στην Αθήνα.

Ώρες Λειτουργίας

  • Δευτέρα: 09:00 – 13:00
  • Τρίτη: 09:00 – 13:00
  • Τετάρτη: 09:00 – 13:00
  • Πέμπτη: 09:00 – 13:00
  • Παρασκευή: 09:00 – 13:00

Δεδομένου ότι το Ινστιτούτο είναι το μοναδικό ερευνητικό ίδρυμα του Καναδά στη Μεσόγειο, έχει ως στόχο να γίνει αποδέκτης όλης της έρευνας που έχει σχέση με τις ελληνικές και μεσογειακές σπουδές. Όλοι οι ερευνητές του Καναδά καλούνται να στέλνουν αντίγραφα των δημοσιεύσεών τους (βιβλία, συλλογικούς τόμους, μονογραφίες και ανάτυπα) στο ΚΙΕ για να συμπεριληφθούν στη βιβλιοθήκη του.

 

Αρχείο

 

Εκτός από ένα φυσικό αρχείο (αλληλογραφία, εκθέσεις ερευνών πεδίου κλπ.), το Ινστιτούτο διαθέτει μια συλλογή διαφανειών (ψηφιοποιημένη) καθώς και τη συλλογή φωτογραφικών αρνητικών του Frederick Ε. Winter (σε διαδικασία ψηφιοποίησης). Η τελευταία αποτελεί ένα ευρύ κατάλογο φωτογραφιών αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά κυρίως στην Ελλάδα.

Ελληνικά