Φοιτητική Ταξιδιωτική Υποτροφία Frederick και Joan Winter
για μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου

Η συμβολή στην Κλασική Αρχαιολογία του ακαδημαϊκού και πρώην καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Frederick Winter, ήταν σημαντική. Θα τον θυμόμαστε κυρίως για τις αριστοτεχνικές μονογραφίες του, Greek Fortifications (1971) και Studies in Hellenistic Architecture (2006), καθώς και για μια σειρά άρθρων στο American Journal of Archaeology (1976-1982) με τίτλο “Tradition and Innovation in Doric Design I – IV.” Η σύζυγός του, Τζόαν, στάθηκε δίπλα του στην έρευνα πεδίου, τον βοήθησε στη συλλογή δεδομένων και ήταν σημαντικός σύμβουλος. Μαζί, ο Fred και η Joan επισκέφθηκαν άπειρα κλασικά μνημεία, πιστεύοντας ακράδαντα στη σημασία του να βλέπει κανείς μια τοποθεσία από κοντά.

Τιμώντας το έργο τους, η οικογένεια του καθηγητή Winter εγκαθίδρυσε την Φοιτητική ταξιδιωτική υποτροφία Frederick και Joan Winter για να συνεχιστεί να προσφέρεται διαρκής υποστήριξη και βοήθεια στους Καναδούς φοιτητές για την έρευνα πεδίου στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Η υποτροφία χορηγείται μέσω του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι καναδός πολίτης ή μόνιμος κάτοικος του Καναδά, να ακολουθεί μεταπτυχιακές ή μεταδιδακτορικές σπουδές και να έχει σαφή ανάγκη να ταξιδέψει είτε στην Ελλάδα είτε στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με σκοπό την έρευνα σε οποιοδήποτε πεδίο των ελληνικών σπουδών, από την αρχαιότητα έως τον Μεσαίωνα.

Ο δικαιούχος της υποτροφίας πρέπει να αποστείλει μια σύντομη έκθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Υποτροφιών ΚΙΕ εντός τριών μηνών από τη λήξη της περιόδου ταξιδιού, στην οποία θα περιγράφεται το έργο που επιτελέστηκε.

Σε κάθε μεταγενέστερη δημοσίευση της ερευνητικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της υποτροφίας αυτής, ο δικαιούχος θα πρέπει να αναγνωρίσει την συμβολή τόσο του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα όσο και την Φοιτητική ταξιδιωτική υποτροφία Frederick και Joan Winter.

Μία ή περισσότερες υποτροφίες θα προσφέρονται κάθε χρόνο, με συνολικό ποσό 3.000 CAD$.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την υποτροφία Frederick and Joan Winter Student Travel Bursary για το 2025

Φοιτητική Ταξιδιωτική Υποτροφία CIMS-CIG
για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα

Χάρη σε μια γενναιόδωρη δωρεά από το Καναδικό Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (CIMS), το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα (CIG) είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να προσφέρει την φοιτητική ταξιδιωτική υποτροφία CIMS-CIG. Η υποτροφία αποσκοπεί στην υποστήριξη προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σε καναδικό πανεπιστήμιο και έχουν λόγο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Το ταξίδι μπορεί να έχει ως σκοπό τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, την παρακολούθηση ενός θερινού προγράμματος σπουδών στο εξωτερικό ή τη συμμετοχή σε κάποια άλλη ακαδημαϊκή δραστηριότητα που απαιτεί την παραμονή του φοιτητή στην Ελλάδα. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να υποστηρίξουμε φοιτητές που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη κοινωνικών ομάδων με ιστορικά περιορισμένη εκπροσώπηση.

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι καναδός πολίτης ή μόνιμος κάτοικος του Καναδά, προπτυχιακός φοιτητής και να έχει σαφή ανάγκη να ταξιδέψει στην Ελλάδα με σκοπό την έρευνα σε οποιοδήποτε πεδίο ελληνικών σπουδών, από την αρχαία έως την σύγχρονη εποχή.

Ο δικαιούχος της υποτροφίας πρέπει να αποστείλει μια σύντομη έκθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Υποτροφιών ΚΙΕ εντός τριών μηνών από τη λήξη της περιόδου ταξιδιού, στην οποία θα περιγράφεται το έργο που επιτελέστηκε.

Σε κάθε μεταγενέστερη δημοσίευση της ερευνητικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της υποτροφίας αυτής, ο δικαιούχος θα πρέπει να αναγνωρίσει τη συμβολή του Καναδικού Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών, το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα, καθώς και την φοιτητική ταξιδιωτική υποτροφία CIMS-CIG.

Μία ή περισσότερες υποτροφίες θα προσφέρονται ετησίως, συνολικού ύψους 2.000 CAD$.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την φοιτητική ταξιδιωτική υποτροφία CIMS-CIG για το 2025